Aluminiumspersienner er et populært og praktisk valg. De har ikke blot et stilrent og moderne udseende, der passer ind i de fleste hjem. De leverer også en effektiv og fleksibel solafskærmning. Det stilrene og enkle udtryk er den overvejende årsag til, at de populære persienner i aluminium i dag er det foretrukne valg blandt mange danske boligejere og -lejere.

Fordele og ulemper ved alu fremfor træpersienner?

fordele ved alu persiennenDer er både fordele og ulemper forbundet med alu persienner. Præcis som det gør sig gældende for træpersienner. Det er derfor ikke sikkert, at det er det mest optimale valg for dig.

Det afhænger af egne præferencer og hvor persiennerne skal bruges.

Herunder kan du blive klogere på fordele og ulemper ved aluminium persienner kontra persienner i træ.

Fordele:

  • Billigere: Det er billigere at købe alu persienner. Træ et et dyrt materiale og produktionen af træpersienner er mere omfattende. Som følge af dette er priserne på træpersienner højere end metal persienner.
    Hvis du ønsker at købe nye persienner, og vil foretrække at holde investeringen på et sobert niveau, så vælg persienner i alu.
  • Vandafvisende: Hvis du skal bruge persienner, der skal monteres i et vådrum som eksempelvis et badeværelse, så bør du vælge aluminiumspersienner. Aluminium er et vandafvisende materiale og tager derfor ikke skade af, at hænge i et vådrum som det er tilfældet med tre – det er også derfor, alu ofte ses på badeværelser o.lign.
  • Mange farver: Der findes ikke én eneste farve, du ikke kan få alu persienner i. Der er tilmed flere eksempler på persienner med mønstre. Der findes også et stort udvalg af perforerede aluminiumspersienner.
    Dette sikrer, at udvalget indeholder noget for enhver smag, uanset om du er til et neutralt eller sprudlende farvevalg.

Ulemper:

  • Manglende robusthed: Træ er et robust materiale. Det samme gør sig ikke gældende for tyndt aluminium, der nemt knækker eller bøjes. Har du børn, kæledyr el.lign., der kan have en tendens til at pille ved de nedrullede persienner, så er alu persienner næppe det rette valg.
    I et sådant tilfælde er du bedre tjent med træpersienner.

Læs om persienner her, hvis du vil vide mere før du vælger træpersienner.

Alu persienner efter mål

Det er ikke altid nemt at finde persienner, der passer til dimensionerne på dit vindue. Derfor er det bedre at bestille dem efter egne mål. Det garanterer, at de sidder som de skal. Det er dog ikke noget, de tilbyder i hverken IKEA, Bilka eller Silvan.

I stedet bør du besøge Boligindretningsshoppen, hvor dine alu persienner kan bestilles efter egne mål og kriterier.

Vælger du sidstnævnte løsning, kan du selv bestemme størrelser på lameller samt højde og bredde af selve persiennen. Det er dog ikke det eneste. Du kan også selv vælge betjeningsside, loft- eller vægmontering, børnesikring og et eventuelt wirestyr.

Alupersiennerne fremstilles efter dine specifikke ønsker, som kan finjusteres ned til den mindste detalje.

Sådan måler du op og monterer

Persienner er nemme at montere. Det gør sig særligt gældende for aluminium persienner. De er nemlig lette og derfor nemmere at håndtere end træpersienner, der er tunge.

Inden monteringen kræver det dog, at du har målt korrekt op og investeret i persienner med rette dimensioner. Det er heldigvis nemt, da du blot skal måle vinduets højde og bredde.

Når du måler op til dine persienner, er det vigtigt, du er opmærksom på, at de fleste persienner er en kende bredere i toppen end over selve lamellerne. Det skyldes, at der skal være plads til et ophæng.

Typisk er bredden på toppen af persiennen dog angivet, hvad end du beslutter dig for at købe efter mål eller en standardiseret aluminiumpersienne.

Du kan læse mere om persienner efter mål her.

Her kan du se hvordan 50 mm alu persienner monteres

Farvevalget

hvide persienner i metalPersienner i metal har oplevet stor succes på det danske marked. Én af de tydelige årsager til dette er udvalget af farver. Metal persienner kan købes i alle regnbuens farver – og mere til.

Hvad end du foretrækker sorte, hvide, sølv, grå, blå eller lyserøde persienner, så kan du finde noget, der harmonerer med de præferencer, du har i denne sammenhæng.

Du finder et vidtspændende og differentieret farvesortiment hos samtlige forhandlere af persienner. Det inkluderer alt fra byggemarkeder som Bauhaus til professionelle forhandlere som Boligindretningsshoppen.

Hos de forhandlere, der tilbyder at fremstille dine persienner med afsæt i dine kriterier, får du naturligvis et større farvespektrum at vælge mellem.

Sådan rengør du dine metalpersienner

Rengøring af dine alu persienner er en nødvendighed. Det er dog heldigvis relativt enkelt. Den almindelige rengøring af persienner kan klares på kort tid. Start med at fjerne støv med en støvsuger – sørg dog for at bruge et mundstykke med en blød børste, så lamellerne ikke ridses.

De bliver ikke helt rene på denne måde, men den primære mængde støv fjernes.

Dernæst skal du tørre persienneren af med en vådserviet. Det er vigtigt, at du tørrer i ét træk, så du får alt skidtet med. Tørrer du snavset rundt, kan det resultere i striber på lamellerne.

Vådservietter er gode til dette formål, da graden af fugtighed er helt perfekt til denne type rengøring. Husk dog, at du ikke skal rengøre den udvendige del af lamellerne.

Køb dine aluminiumspersienner billigt online

Alu persienner er billigere end persienner i træ. Det betyder dog ikke, at prisniveauet ikke er differentieret fra udbyder til udbyder.

Ønsker du at sikre, at du får dine alupersienner til den bedst mulige pris, så skal du handle på nettet. Inden du går videre, skal du dog gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker standardiserede persienner eller efter egne mål.

Der kan være penge at spare ved at købe persienner efter standardmål – det gør sig gældende, hvad end du vælger træ eller alu. Faktum er dog, at du ikke er garanteret, at de passer til dit vindue.

Det ville være ærgerligt, at bruge tid på at montere en aluminiumspersienne for blot at finde ud af, at der trænger lys ind i afstanden mellem persienne og karm.

Den øgede investering, der er krævet for at erhverve persienner i specialmål er minimal. Bestiller du via os får du tilmed tre års garanti på persiennerne, ligesom du tilbydes en TotalGaranti for 10% af købsprisen.

Denne garanti medfører, at du kan få nye persienner tilsendt uden beregning, såfremt du har målt forkert til den første bestilling.