Billige rullegardiner - Færdigsyede eller efter mål

Rullegardinet er en klassiker, der har hængt i danske hjem i mange år. Intet tyder på, at det ikke fortsætter således. Der er flere fordele ved rullegardiner, men én af de mest markante er, at de er neutrale. Derfor stjæler de ikke for meget opmærksomhed fra den øvrige boligindretning. Samtidig tilbyder de også en simpel, men dog effektiv solafskærmning.

Hvad er et rullegardin?

rullegardin bliver installeretEt rullegardin er et af de mest velkendte gardintyper. De hænger i mange danske hjem og betragtes som værende den gængse fortolkning af et gardin.

Et rullegardin er let betjeneligt, men fås dog med forskellige betjeningsløsninger, hvoraf den mest almindelige er et kædetræk.

Her kan du nemt regulere gardinets position ved at trække i en plastikperlesnor.

Med et rullegardin får du ikke blot en stilren gardinløsning. Det er også en løsning, der gør det nemt at regulere eller forhindre lysindfald samt afskærme fra indkig udefra.

Hvis ikke, du prioriterer fleksibelt og varierende lysindfald via lameller som eksempelvis persienner kan tilbyde, så er et rullegardin – i de fleste tilfælde – den mest oplagte løsning.

De mange muligheder med rullegardiner

Rullegardiner fås i mange variationer. Derfor har du også mange muligheder med denne gardinløsning. De kan bruges, hvad end du mangler nye gardiner til stuen, børneværelset eller kontoret – du kan endda få rullegardiner til skråvinduer.

Derfor findes der hverken ikke en vinduestype eller en vinduesstørrelse, der ikke kan findes et passende rullegardin til.

Rullegardiner til skråvinduer

Har du skråvinduer i hjemmet, så er du sandsynligvis bekendt med, at det ikke er nemt at finde solafskærmning til en sådan type vindue. Heldigvis findes der rullegardiner, der er specifikt produceret til ovenlys- og skråvinduer.

De skal blot monteres til selve vinduet, så de følger med, når det åbnes. Er der højt til loftet, kan du endda få motoriserede gardiner.

Rullegardiner til stuen

Det er lettere sagt end gjort, at skulle finde rullegardiner til stuen. I mange tilfælde er vinduerne større, for at give et naturligt lysindfald til opholdsrummet. Sommetider foretrækkes det dog at kunne skærme af.

Kan du ikke finde gardiner, der harmonerer med såvel dine ønsker til stue indretning som vinduernes dimensioner, kan de heldigvis specialproduceres efter egne mål.

Indvendige og udvendige rullegardiner

I de danske hjem er det hovedsageligt indvendige rullegardiner, der hersker. Det er udelukkende i minimal omfang, vi oplever brugen af udvendige rullegardiner i Danmark. Ikke desto mindre, så er muligheden der.

Som nævnt, så ses de sjældent på private boliger, mens det oftere ses på erhvervsejendomme. Udvendige rullegardiner kaldes også screens.

Rullegardiner med mørklægning

Mørklægningsrullegardiner kan gøre underværker. Mange bruger dem i hele hjemmet, men de er særligt velegnede i soveværelset, hvor de kan levere mørke til en god nattesøvn.

Om vinteren bemærkes den store forskel ikke, men i løbet af sommeren, hvor det bliver lyst tidligt om morgenen, kan det gøre stor forskel at have rullegardiner med mørklægning.

Fordele ved at vælge rullegardiner

gardiner i mange flotte farverPå lige fod med øvrige gardinløsninger, så er der både fordele og ulemper ved rullegardiner. De er billige at fremstille, og derfor er de også billige for slutkunden.

Der findes billige rullegardiner, der koster under 100 kr. pr. enhed – du får ikke billigere solafskærmning end dét. Derfor er den lave prissætning naturligvis en markant fordel ved rullegardinerne.

I og med, at det er danskernes foretrukne gardinløsning, har de mange forhandlere fokuseret på at sammensætte et stort udvalg af rullegardiner. Det har medført, at det samlede udvalg er stærkt differentieret.

Eksempelvis fås gardiner i en farveskala, der strækker sig fra hvid og sort over afdæmpede grå- og jordfarver til friske farver som grøn, blå og gul.

Monteringen af rullegardiner er desuden simpel, hvorfor der ikke er behov for assistance fra hverken uddannet tømrer eller din onkel, der er selvlært handyman. Alle kan montere rullegardiner, hvad end de er købt med væg- eller loftmontering.

Samtidig bør det naturligvis også understreges, at der fås forskellige rullegardiner med mørklægning.

Betjeningsmulighederne

Rullegardiner fås med forskellige betjeningsløsninger. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, du vælger den løsning, der bedst stemmer overens med dine kriterier og præferencer.

Som udgangspunkt, kan du vælge mellem fire forskellige løsninger til betjening af rullegardinet. Hver af disse betjeningsmuligheder kan du blive klogere på herunder.

Kædetræk

Kædetræk er den klassiske betjeningsform, du bl.a. kender fra rullegardiner fra IKEA og Jysk. Her betjenes gardinet blot via et kædeoptræk monteret i højre eller venstre side.

Derfor er det ikke en løsning, der skal betales yderligere for. Hvis du vælger kædetræk, skal du påregne en smule luft i siderne ved opmåling, da du skal gøre plads til kædeoptrækket.

Snoretræk

Reelt set samme løsning som beskrevet herover. Eneste forskel er, at kæden er udskiftet med en kraftig snor. Derfor er der ikke nogen mærkbar forskel på henholdsvis kæde- og snoretræk.

Hvorvidt valget falder på det ene eller andet, afhænger derfor blot af egne præferencer. Nogle synes f.eks. ikke, det er pænt at have en plastikperlekæde hængende.

Fjeder

En fjeder som betjening af et rullegardin er faktisk den traditionelle løsning. Er en fjeder monteret på rullegardinet, kan du regulere dets position (både op eller ned) ved hjælp af et let ryk i gardinet.

Det er en minimalistisk løsning, hvor der ikke skal påtænkes plads til en snor eller motor. Denne løsning kræver dog, at du har relativt til tilgang til rullegardinet.

Motor

Der findes ligeledes rullegardiner med motor. Disse betjenes ved hjælp af en fjernbetjening. Har du mange vinduer, du ønsker at rulle ned eller op for på samme tid, eller har du ovenlysvinduer, du ikke kan nå?

I så fald er rullegardiner med motor et oplagt valg. Der findes tilmed moderne motoriserede gardiner, der kan styres ved hjælp af din smartphone.

Mange smarte løsninger

smarte løsningerDet samlede sortiment af rullegardiner byder på mange smarte løsninger. Det inkluderer alt fra rullegardiner i bambus til farverige gardiner med abstrakte mønstre.

Synes du derimod en smart løsning er et monotont rullegardin i sort stof med motor og fjernbetjening, så er det heldigvis heller ikke udelukket.

Det betyder, at udvalget har noget for enhver.

Over de senere år har der særligt været fokus og fart på den teknologiske udvikling.

Det understreger fabrikanter som Luxaflex blandt andet ved at have introduceret motoriserede rullegardiner, der kan kontrolleres og programmeres ved hjælp af en applikation på din mobil eller tablet-pc.

Det giver bl.a. mulighed for at programmere tidspunkter for oprulning.

Hvordan måler jeg op til rullegardiner?

Det er ikke svært at måle op til rullegardiner. Derfor kan du sagtens gøre det selv. På trods af, at det er nemt, så er det dog en god idé, at du tager to mål af såvel bredde som højde. På denne måde kan du sikre, at du ikke har målt forkert første gang.

Det kan sagtens ske, at du kommer til at holde tommestok eller målebånd skævt, så du ikke får korrekt mål.

Når du skal måle op, skal du sikre, at du måler op så hele vinduet dækkes. Derfor er du i denne forbindelse nødsaget til at vurdere hvilken monteringsløsning, der er mest ideel.

Er der kort afstand fra ramme til vindue, kan det være svært at montere i væggen som følge af manglende plads. I et sådant tilfælde er en loftmontering typisk det mest ideelle valg.

Se her hvordan du måler op til rullegardiner

Køb dine rullegardiner online

rullegardin bliver opsatMange har en tendens til at besøge IKEA, Jysk eller lignende forretninger, hvis de skal købe rullegardiner.

Årsagen til dette er oftest meget simpel; det er billigt.

Faktum er dog, at du i sådanne forretninger får en begrænset kvalitet for de penge, du betaler. Derfor vil du være bedre stillet ved at købe rullegardiner, hvor kvaliteten af materialerne er højere.

Heldigvis forholder det sig således, at du har rig mulighed for at købe rullegardiner på nettet.

Dette gør sig gældende, hvad end du foretrækker (og har vinduer i rette dimensioner til) standardiserede, masseproduceret rullegardiner, eller du i stedet ønsker at få produceret rullegardiner efter mål.

Derfor anbefales det, at du handler dine gardiner på nettet.

Der findes mange forhandlere af rullegardiner på nettet. Det inkluderer blandt andet Uniggardin, Nyegardiner og Gardinshoppen. Sidstnævnte er én af de internetbaserede forhandlere, der særligt skiller sig ud fra mængden.

Der er flere årsager til, at du trygt kan handle, og det understreges bestemt også af deres score på 9.7 ud af 10 på Trustpilot.

God kvalitet

Alle rullegardiner fra Gardinshoppen er fremstillet af luksuriøse materialer. De gennemgår desuden alle en  grundig kvalitetskontrol, inden de afsendes. Det kan derfor garanteres, at kvaliteten af rullegardinerne vil leve op til dine krav og forventninger.

Der bruges udelukkende de bedste materialer til produktion af samtlige aspekter af deres gardiner.

Billige rullegardiner

På trods af den høje kvalitet, får du alligevel billige rullegardiner hos Gardinshoppen. Deres prisniveau er lavt i forhold til øvrige forhandlere. De stræber efter altid at være de billigste på markedet. Derfor yder de prisgaranti på alle ordrer.

Ikke nok med, at de altid matcher enhver dokumenteret pris, så yder de også yderligere 5% rabat på hele din ordre.

TotalGaranti

Hos Gardinshoppen bestiller du altid gardiner efter egne mål. Er det noget, der bekymrer sig af hensyn til forkert opmåling?

Det er ikke noget, du behøver at være bekymret om. Forhandleren har nemlig skabt sin egen garanti, de kalder for TotalGaranti.

Det er din sikkerhed for, at du er dækket, hvis du er kommet til at måle forkert til dine gardiner.

Det koster 10% af ordrebeløbet, at tilkøbe deres TotalGaranti (skal dog tilvælges til hvert produkt, du bestiller). Det kan lyde dyrt, men det er penge, der er godt givet ud.

Det kan sagtens ske, at du kommer til at måle forkert, og sker det, så er det ikke sjovt at skulle betale for de næste gardiner fra egen lomme – og det er dét, du kan undgå med TotalGaranti.

Er uheldet ude, så kontakter du blot kundeservice. Her forklarer du, at du har modtaget rullegardiner i forkerte mål. Disse gardiner returnere du til Gardinshoppen, hvorefter produktionen af de nye gardiner vil igangsættes.

Det fungerer også som en udvidet tilfredshedsgaranti, der dækker, hvis du ikke er tilfreds med gardinernes stil, farve eller kvalitet.

Gratis farveprøver

Inden du bestiller dine nye rullegardiner hos Gardinshoppen, kan du få tilsendt op til fem gratis farveprøver. De har et stort udvalg af mulige farver, hvorfor det kan være svært at vælge – særligt når du ser dem på din PC-skærm.

Hvis du ønsker at se én til fem farver i eget hjem, så kan du blot bestille farveprøver på disse farver – helt uden beregning.

Leveringstid

Der er selvfølgelig ikke dag-til-dag-levering hos Gardinshoppen, eftersom samtlige gardiner fremstilles efter egne mål og de bestilte tilvalg. I forhold til øvrige fabrikanter af specialproducerede gardinløsninger, kan forhandleren dog bryste sig af en hurtig leveringstid.

Fra bestilling til afsendelse efter endt produktion af dine gardiner får der kun 12 hverdage.

Køb dem nu

Hvis du er på udkig efter nye rullegardiner, så behøver du ikke lede længere. Gardinshoppen.dk er det rette valg. Du får et væld af bestillingsmuligheder, hurtig levering og høj kvalitet til en lav pris.

Samtidig har de branchens bedste score på Trustpilot, hvilket bevidner om en skare af tilfredse kunder, som du kan blive en del af.

Spørgsmål og svar om rullegardiner

Der er mange spørgsmål vedrørende rullegardiner, der går igen. Vi har derfor forsøgt at samle de mest gængse af disse herunder, så du nemt kan finde svar på de spørgsmål, du har.

Hvad koster rullegardiner?

Der kan ikke gives et specifikt svar på, hvad rullegardiner koster. De kan nemlig findes i alle prisklasser. De kan fås til priser, der starter fra 49 kr. og strækker sig til flere tusinde kroner.

Prisen afhænger af mange faktorer, hvilket bl.a. inkluderer størrelse, materialevalg, funktioner og lignende.

Hvordan monteres rullegardiner?

Du kan montere rullegardiner på flere måder. Det er også noget, du skal tage stilling til, når du køber nye rullegardiner.

De fleste monterer rullegardiner i enten loft eller væg, men der findes også varianter, der kan monteres direkte på dit vindue eller dør, så de følger med, når dør eller vindue åbnes.

Kan jeg selv montere et rullegardin?

Du behøver ikke at have professionel assistance til montering af dine rullegardiner. Det kræver en smule værktøj, men der følger altid samlevejledninger med.

Derfor skal du blot følge de beskrevne trin i den medfølgende vejledning. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan montere et rullegardin på egen hånd, så kan du sagtens søge assistance.

Hvordan skal mit rullegardin vedligeholdes?

Det er ikke svært at vedligeholde et rullegardin. Snavs kan blot børstes af, mens pletter kan fjernes med en opvredet klud. Andre gardintyper er mere omfattende i forbindelse med rengøring – det gør sig bl.a. gældende for persienner.

Derfor er det også én af de primære årsager til, at rullegardiner er at finde i mange danske hjem.

Hvordan betjenes rullegardiner?

Et rullegardin kan betjenes på flere måder. Den klassiske betjeningsform er kædetræk, mens snoretræk også er relativt populært. Fjeder er også en traditionel løsning, der dog ikke benyttes synderligt meget i dag.

Senest er markedet blevet fyldt med dyrere motoriserede rullegardiner, der betjenes ved hjælp af en fjernbetjening.

Hvilke farver kan jeg vælge mellem?

Udvalget af rullegardiner er stort. Ikke blot hos en forhandler som Gardinshoppen, men på hele markedet. Farveskalaen er derfor også stærkt varierende.

Du kan vælge mellem alt fra sorte gardiner, der er neutrale og stilrene, men hvis du ønsker nogle mere energiske og farvesprudlende gardiner, så er det bestemt også muligt.

I tvivl om hvorvidt du skal vælge rullegardiner, plissegardiner, persienner eller andre slags gardiner? Så læs mere her på siden der beskriver de mange muligheder om gardiner.