Plissegardiner - På mål eller færdigsyede

Et plisségardin er én af de mest fleksible løsninger i forhold til solafskærmning i såvel vinduer som døre. Plissegardiner hænger i mange danske hjem, og er en moderne løsning, der bruges mere og mere.

De findes desuden i mange varianter med flere betjeningsmuligheder, hvorfor du også kan finde et gardin, der harmonerer med dine specifikke præferencer.

Der er specielt én variant af denne gardinløsning, der har opnået en stor popularitet. Det er de såkaldte Up and Down gardiner.

Det unikke ved disse billige plissegardiner er, at de kan justeres både fra oven og fra neden. Det betyder, at du kan give lyset adgang ovenover gardinet, nedenunder det, eller begge dele – og det er der mange danskere, der tiltales af.

Hvorfor vælge plissegardiner?

Der er mange årsager til at vælge plissegardiner kontra øvrige gardinløsninger. I de fleste tilfælde falder valget dog på et plissegardin på baggrund af den imponerende fleksibilitet, og den store frihed, du får til at regulere lysindfaldet.

Det er ikke altid, der vælges billige plissegardiner Up and Down, men det er dog fortrinsvis denne variant, danskerne foretrækker.

Plissegardiner fylder desuden minimalt, når de er trukket op. Det betyder, at du efter ønske kan nyde udsigten gennem dine vinduer, såfremt det ønskes.

Andre gardinløsninger optager et større areal, selvom de er rullet helt op.

Vælger du et plissegardin Up and Down, så kan du endda trække gardinet helt ned, så det ikke skal samles i toppen af dit vindue.

Plissegardiner up and down

Plissegardiner up and downEt plissegardin med Up and Down funktion giver den mest fleksible lysregulering på markedet. Derfor er de også blevet uhyre populære på det seneste.

Årsagen til dette er, at selv de billige plissegardiner Up and Down giver en mere effektiv og indstillelig regulering af lysindfaldet end eksempelvis rullegardiner, persienner eller øvrige solafskærmningsformer.

Med et plissegardin med Up & Down-funktion, kan du selv vælge, hvilken del af vinduet, gardinet skal dække. Du kan eksempelvis nøjes med kun at dække nederst eller midterste del af vinduet.

'Det er ikke muligt med andre gardintyper.

Hvad det betyder er, at du kan placere gardinet netop dér, hvor du mener, det giver den bedst mulige solafskærmning.

Få billige plissegardiner med Up & Down-funktion efter egne mål

Du kan finde plissegardinerne i mange størrelser – både med og uden den eftertragtede Up & Down-funktion.

Ønsker du et gardin, der passer i dit vindue som hånd i handske, så bør du bestille plissegardiner Up and Down efter mål.

Det garanterer, at det passer perfekt til vinduets specifikke dimensioner, hvad end det er højt, lavt, bredt eller smalt.

Det danske marked byder på flere forhandlere af denne type gardiner, der ligeledes tilbyder specialproduktion efter egne mål. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan købe plissegardiner efter mål med Up & Down, som passer til dine vinduer.

Du kan eksempelvis bestille dine nye plissegardiner Up and Down hos danske Gardinshoppen.

Plissegardiner med Up & Down og mørklægning

Har du behov for mørklægningsgardiner, er dette ingen udfordring, hvis du ønsker at investere i plissegardiner med en Up & Down-funktion.

Der findes utallige eksempler på plissegardiner Up and Down mørklægning – både efter egne og standardiserede mål.

Foretrækkes det at undvære Up & Down, kan du også købe alm. plissegardiner mørklægning.

Fleksible muligheder

Én af de mest markante fordele ved plissegardiner er, at de har mange fleksible muligheder. For mange er dette også hovedårsagen til, at valget falder på netop denne gardintype.

Du er derfor også garanteret, at det er en gardintype, der vil falde i din smag. Samtidig er det en gardintype, der kan tilpasse samtlige vinduestyper, -størrelse og -former.

Gardinet betjenes på forskellige måder

De kan fås med mange forskellige betjeningsmuligheder. Det inkluderer blandt andet snoretræk, kædetræ, motor, LiteRise samt Up & Down.

De billige plissegardiner er ofte udstyret med enten snore- eller kædetræk, mens det koster en kende mere, hvis du foretrækker betjening med eksempelvis motor eller Up and Down.

Regulere lysindfaldet ved at trække gardinet op eller ned

På trods af de mange betjeningsmuligheder, så er det fortrinsvis Up & Down-løsningen (det er også denne løsning, der kaldes LiteRise), der er populær.

Gardinet betjenes ved blot at trække eller skubbe underlisten ganske let.

Det er netop derfor, det er én af de mest fleksible og alsidige gardinløsninger. Det bliver ikke nemmere at indstille et gardin.

Touch Plisségardin

Touch PlisségardinEt touch plisségardin er hvad der ofte bliver sat i forbindelse med luksus gardiner, da de, sammenlignet med de klassiske plisségardiner, er med snorefri betjening og det er der mange der foretrækker, da det ser pænere ud.

Det er også samtidig trinløs betjening. Det betyder, at du kan indstille dit plisségardin, i præcis den højde du ønsker.

Et Touch plisségardin kan fås i mange forskellige farver, men de er alle ensfarvet.

Hos Gardinshoppen som vi anbefaler kan du vælge imellem 7 forskellige farver, hvor hvid, grå, sort og creme er populære farver.

Du har også muligheden for at vælge mellem sort, hvid eller alu farve når det kommer til over- og underskinne.

Alle gardinerne leveres sammen med multibeslag, så der er mulighed for at monterer gardinet vandret eller lodret. Altså loft eller væg.

Derudover findes der også Debel touch, Touch split og Flex plissegardiner, som begge er gode valg.

Størrelse: Bredden kan være imellem 60 og 180 cm, hvor højden maks. kan være 220 cm.

Køb dine Touch plisségardiner hos Gardinshoppen der muligvis har Danmarks største udvalg og få gratis fragt, hvis du køber for 2000 kr., derudover får du 3 års garanti på dine Touch gardiner.

Hvis du vælger plisségardiner, får du yderst anvendelige gardiner til hjemmet, som samtidig er nemme at rengøre. Det kræver blot en fugtig klud.

Opmåling til plissegardiner

Før du bestiller dine nye plissegardiner hos Gardinshoppen, skal der måles op, så du er sikker på at de passer så godt som muligt.

Se videoen her under og sikre dig at du måler korrekt op. Videoen varer kun ca 1 minut.

Stort udvalg med mange muligheder

moderne hjem med plisségardinerUdvalget af plissegardiner er stort. De fås i et bredt spektrum af varianter.

Derfor kan det garanteres, at du også kan sammensætte et plissegardin, der harmonerer med selv de mest specifikke krav og præferencer.

Du kan købe billige plissegardiner med flere betjeningsmuligheder i JYSK, IKEA og Bauhaus, men du kan også få dem specialproduceret.

Specialproducerede plissegardiner kan blandt andet købes hos Garant, Unig eller Gardinshoppen.

Sidstnævnte har specialiseret sig i produktion af gardiner efter mål – og herunder også plissegardiner.

Hvad det betyder er, at det er den rette leverandør, hvis du er på udkig efter plissegardiner på mål.

Deres udvalg af muligheder er nemlig uhyre stort. De har mange modeller du kan vælge imellem, også til de store vinduespartier. De giver dig mulighed for at skærme mod nysgerrige blikke.

Først og fremmest, skal du vælge mellem Luksus og Budget. Forskellen er kvaliteten på de materialer, der bruges til produktionen – og derfor også prisen. Hvilket materiale du vælger, er helt op til dig.

Dertil har du i Luksus-klassen mulighed for, at vælge flere betjeningsmuligheder.

De mange muligheder er beskrevet enkeltvis herunder, så du kan finde netop dén, der harmonerer bedst med dine krav.

  • Med snortræk: Dette er den klassiske betjeningsform på flere former for gardiner. Ved hjælp af en snor, kan du trække gardinet op eller ned. Denne betjeningsmulighed fås i såvel deres Budget- som deres Luksus-serie. Der er dog ikke nogen forskel på kvaliteten af selve snoren eller betjeningen.
  • Up and Down: Det er denne betjeningsform, der har gjort plissegardiner populære. Med Up and Down kan dit gardin justeres op eller ned, så det f.eks. kun skærmer for solen i bund eller midten af vinduet. Fås også som både Budget- og Luksus-gardin.
  • Snorefri betjening: Ikke alle ønsker at have snore dinglende fra deres gardiner. Er du typen, der gerne undgår dette, så er plissegardiner med snorefri betjening et oplagt valg. Her monteres blot en skinne nederst på selve gardinet, som bruges. Disse galdes også for trådløse plissegardiner.
  • Wirestyr: Både varianterne med Up & Down og snortræk kan du tilkøbe wirestyr til. Det betyder, du kan montere gardinet på et vindue eller en dør, så det følger med, når det åbnes. Dette sikrer dog mod, at det hænger blafrer i vinden, hvis dør eller vindue er åben.
  • Tagvindue: Det kan også være nødvendigt at montere et gardin i et tagvindue. Solen kan byde på irritation, hvis den får frit spil fra et ovenlysvindue. Heldigvis er det et problem, der kan løses med plissegardiner. Det anbefales, at du vælger et gardin med motor til et tag- eller ovenlysvindue, så du kan fjernbetjene gardinet.

Du kan også selv vælge hvilket stof der skal bruges i produktionen, eller om du vil have transparente foldegardiner, uden afskærmning. Vil du have to lag stof til plisségardinet, så kan du få det.

Er du i tvivl om rullegardiner eller mørklægningsgardiner er et bedre valg for dig? Så læs om rullegardiner her eller mørklægningsgardiner her.

Plisségardiner i den helt rette størrelse

Vælger du at købe dine nye gardiner hos Gardinshoppen, så kan du få specialproduceret dine nye gardiner efter egne mål. Derfor er du garanteret, at de er i den helt rette størrelse.

Du kan selv måle dem op, og bestille på deres netbutik. Det betyder, du ikke skal være bekymret for, hvorvidt der er sprækker, hvor lyset stadig trænger ind.

Ulempen ved at købe billige klassiske plissegardiner er, at de er færdigproducerede efter standardiserede mål. Her udvælges de mest gængse mål i de danske hjem.

Er du ikke heldig at have vinduer i disse dimensioner, får du ikke afskærmet for sol og omverden på optimal vis. Ved at vælge plissegardiner efter mål, så modtager du gardiner i en perfekt størrelse.

Køb dem online

solafskærmning med plissegardinPlissegardiner forhandles på nettet i et stort omfang. Derfor er det oplagt at købe dine nye gardiner på nettet frem for i en fysisk forretning.

Der findes mange forhandlere af denne type gardin, hvilket inkludere Uniggardin, Nyegardiner og Gardinshoppen.

Veletablerede lavpriskæder såsom JYSK og IKEA forhandler dem naturligvis også på nettet.

Derfor kan det virke som en vanskelig proces at udvælge den mest fordelagtige forhandler, medmindre du støder på et godt plissegardiner tilbud.

Der er dog adskillige fordele ved at handle hos Gardinshoppen, hvorfor det er et valg, der anbefales til enhver. En række af de mest markante fordele ved den danske forhandler er beskrevet herunder.

God kvalitet

Når du bestiller hos Gardinshoppen, kan du frit vælge blandt to produktserier: Budget og Luksus. Begge serier kan bryste sig af en glimrende kvalitet, om end Luksus-serien naturligvis er niveauet over Budget-serien.

Ikke desto mindre, så har forhandleren altid været kendt for kvalitetsniveauet på deres produkter, da det er fortrinligt.

Billige priser

Hos Gardinshoppen har de et benhårdt fokus på deres prisniveau. De ønsker ganske enkelt at være de billigste i Danmark. Derfor har de ikke blot yderst skarpe priser, men dertil er de så sikre i deres sag, at de tilbyder 105% prisgaranti.

Du får derfor ikke blot matchet enhver billigere pris, men ydes tilmed yderligere 5% rabat på din ordre.

TotalGaranti

Endvidere, så har de skabt deres egen garanti. Denne garanti hedder TotalGaranti. Den koster dig 10% af ordrebeløbet, men giver dig ikke blot en udvidet tilfredshedsgaranti – den sikrer dig også, hvis du er kommet til at måle forkert.

Er det sket, at du har målt forkert, så kan du blot returnere gardinerne, hvorefter nye i rette mål fremsendes uden beregning.

Det kan sagtens ske, at du kommer til at måle forkert op. Har du ikke tilkøbt en TotalGaranti, vil det betyde, at du står med en række gardiner, du ikke kan bruge. Derfor er det værd at tilkøbe, så du er bedst muligt sikret.

Den giver dig også en udvidet tilfredshedsgaranti, så du kan returnere gardinerne, hvis ikke, du er tilfreds med stilen, farven eller kvaliteten.

Gratis farveprøver

Det kan være svært at vælge den rette farve til dine nye gardiner. Det er en problemstilling, de fleste kender til. Man ved nemlig ikke, om det er det rette valg, før man ser farven i eget hjem.

Denne problemløsning har de løst ved at tilbyde op til fem gratis farveprøver. Disse fremsendes uden beregning, så du kan vurdere farverne forud for bestilling.

Leveringstid

Når du får specialproduceret dine gardiner, kan leveringstiden naturligvis ikke konkurrere med forhandlere, der sælger færdigproducerede gardiner.

Gardinshoppen er dog én af de absolut hurtigste på markedet i forhold til levering af gardiner efter egne mål. Kun 12 hverdage efter bestilling, afsendes de fra produktionshallen til din adresse.

Køb dem nu

Har du besluttet dig for, at dine nye gardiner skal være plissegardiner, så tøv ikke med at bestille hos Gardinshoppen. Du løber ingen risiko, da de tilbyder tilfreds- og prisgaranti samt en unik TotalGaranti.

Kvaliteten af deres produkter og deres service er ligeledes på sit ypperste, hvilket bl.a. illustreres via deres score på 9.7 ud af 10 på Trustpilot.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om plissegardiner

Der findes mange gængse spørgsmål om plissegardiner, der går igen. I stedet for at du skal gennemtrevle hele internettet i jagten på svar på disse spørgsmål, så har vi valgt at besvare dem herunder.

Derfor er der også en god chance for, at du i vores FAQ-sektion finder et brugbart og informerende svar på dit spørgsmål.

Hvordan vasker man dem?

Det er ikke synderligt svært at vaske dine plissegardiner. Er der blot tale om en let rengøring, kan det klares med en blød klud, der vrides op, inden brug.

Rengøringsvandet bør være max. 30 grader varmt og tilsat flydende vaskemiddel. Herefter skal du blot vaske forsigtigt med kluden, så der ikke opstår skader på plissegardinet.

Det er vigtigt, at du har en tør klud, du kan tørre efter med. Du må ikke lade for meget vand sidde på gardinet. Derfor anbefales det også, at du tørrer efter flere gange.

På denne måde kan du sikre, at du får al vand fjernet. Er der tale om en større rengøring, så er processen en kende mere omfattende end ovenstående.

Større rengøring kræver at gardinet afmonteres. Det skal nemlig en tur med på badeværelset. Her skal det bruses med vand, som ikke må være mere end 30 grader varmt.

Når det er gjort, skal du forsigtigt presse vandet ud. Her er det vigtigt, du har fokus på, at det hverken foldes, bukkes eller krølles. Efter 24 timer i lukket tilstand, kan det hænges op.

Hvordan hænger man dem op?

Et plissegardin skal monteres ved hjælp af beslag og skruer. Da gardinet fås med forskellige betjeningsløsninger, har dette også relevans for montering. Heldigvis medfølger der altid monteringsvejledninger, når du køber gardiner.

Derfor er det bedst, at der tages udgangspunkt i den konkrete vejledning, da der kan være forskel på monteringen af gardiner.

Følgende video giver dig en hurtig guide til hvordan du monterer og benytter dine nye plissegardiner.

Kan jeg forkorte plissegardiner?

Plissegardiner kan forkortes, men det er en omfattende proces. I stedet for at købe gardiner efter gængse mål, for derefter at investere unødig tid og energi i at forkorte dem, så køb efter egne mål.

Mål dit vindue op og bestil dine nye gardiner hos en forhandler af specialproducerede gardiner – det kunne eksempelvis være Gardinshoppen.dk.

Kan plisseringen af stoffet forsvinde med tiden?

Det er vigtigt, at gardinet betjenes min. én gang om dagen. Sker dette ikke, kan du risikere at folderne glattes ud, og det vil få plisseringen af stoffet til at forsvinde med tiden.

Der findes kun én måde at sikre, at dette ikke sker; ved at bruge betjene gardinet. Derfor er det vigtigt, at det trækkes op og ned min. én gang om dagen, så plisseringen forbliver.